Social media marketing

Pages

Social media marketing

Social media marketing omvat promoties middels alle social media kanalen: Facebook, Twitter, Instagram, Google+, Pinterest, etc. Social media netwerken bieden steeds meer mogelijkheden qua adverteren. Zo biedt Facebook een groot aantal mogelijkheden via haar Facebook Ads pagina en heeft Twitter in 2012 in Nederland Twitter Advertising gelanceerd. Ook is het sinds 2015 mogelijk om op Instagram te adverteren. Daarnaast zijn social media netwerken interessant om de interactie aan te gaan met klanten: promotionele acties, producten weggeven, meningen vragen, etc. Social media marketing omvat alle activiteiten om de social media kanalen extra aandacht te geven (meer likes, shares, tweets, etc.).

Social media branding

Social media is minder gericht op conversies: het genereren van online verkopen. Social media marketing is veel meer gericht op klantinteractie, branding en uitstraling. Binnen social media kanalen zoals Facebook, zijn wel mogelijkheden om zoveel mogelijk uit deze kanalen te halen. Een aantal mogelijke doelstellingen:

   • Verkopen genereren, bijvoorbeeld middels Facebook.
   • Likes & shares genereren (acties om likes en shares te realiseren).
   • Nieuwsbriefinschrijvingen realiseren (gegevens achterlaten door consumenten met behulp van acties).
   • Productbeoordelingen stimuleren (extern bij onafhankelijke partners en intern op eigen site).
   • Meningen over producten/productaanbod stimuleren (testproducten gratis weggeven).
   • Fotos van producten stimuleren, die ter aanvulling op productpagina’s gebruikt kunnen worden.
   • Stemmen genereren voor events/awards (bijvoorbeeld Thuiswinkel Awards)
   • Etc.

Facebook Advertising

Facebook Advertising is één van de meest populaire methoden om de eigen Facebookpagina of eigen website te promoten. Voorheen waren de mogelijkheden beperkt, inmiddels is er een groot aantal mogelijkheden qua adverteren. Zo kunnen bekeken producten getoond worden in advertenties op Facebook (dynamisch remarketing). Heeft u al nagedacht hoe u uw doelgroep op Facebook wilt bereiken? Wilt u producten tonen die consumenten bekeken hebben? Of vindt u het belangrijker om berichten te promoten binnen uw doelgroep.

Een goede strategie is essentieel: uw klanten zitten niet te wachten op irrelevante pushberichten die zichtbaar worden op de Facebook timeline. Het regelmatig posten van berichten en het promoten van de berichten die populair zijn, kan uw marketing een extra boost geven!

 

Wilt u een afspraak maken?
De waardering van deze service

Onze cliënten geven onze service Social media marketing met:

Lees alle AdResults referenties