EnglishVacatures 14

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een online marketing kanaal waarbij affiliates of website-eigenaren ingezet worden met het doel om verkopen te genereren. Binnen affiliate marketing wordt over het algemeen performance based afgerekend. Dit houdt in dat een adverteerder een vergoeding (procentueel of vast bedrag) betaalt aan de website-eigenaar voor elke gegenereerde lead: een inschrijving of afname van een dienst, of sale: de verkoop van een product.

AdResults zorgt voor een naadloze integratie van affliate marketing in jouw SEA- of SEO-strategie. Benieuwd hoe? Vraag nu een gratis audit aan.

Affiliate marketing is voornamelijk geschikt voor webwinkels of voor financiële en telecom dienstverleners. Affiliate marketing is minder geschikt voor bedrijven die zich focussen op Business to Business producten en/of diensten.

Bij het inzetten van affiliate marketing is het belangrijk dat SEO en SEA al ingezet worden en geoptimaliseerd zijn, om te voorkomen dat affiliates deze kanalen overnemen. Hiermee kun je kostbaar budget besparen. Daarnaast is het belangrijk om duidelijke afspraken en voorwaarden te hebben, waar het affiliate netwerk zich aan moet houden. Op die manier kan affiliate marketing optimaal ingezet worden.

 

Dit kun je van AdResults verwachten:

In Nederland zijn verscheidene affiliate netwerken actief. De grootste zijn Daisycon, TradeTrackeren Awin. Affiliate netwerken zijn intermediairs tussen de affiliates (website-eigenaren) en de adverteerders. Een affiliate netwerk biedt een software oplossing, waarmee kliks en verkopen van affiliates geregistreerd worden. De adverteerder betaalt voor het aantal goedgekeurde leads/sales. Mocht een consument bijvoorbeeld een product retourneren, dan behoud je als verkoper het recht de verkoop van de affiliate af te keuren. Alleen voor de goedgekeurde leads/sales wordt uiteindelijk betaald. AdResults kan ondersteunen bij deze keuring, maar ook bij het opstellen van richtlijnen voor affiliates, controleren op fraude en de affiliate campagnes verder uitbreiden door het werven van nieuwe affiliates.

Waarom Affiliate marketing bij AdResults:

✓  Bij AdResults geven we eerlijk en helder advies over affiliate marketing.
✓  Eerlijk en oprecht, kennis en kwaliteit, innovatief en vooruitstrevend: dit zijn onze kernwaardes.
✓  We ondersteunen bij het opstellen van richtlijnen voor affiliates en controleren op fraude.
✓  We breiden affiliate campagnes verder uit door het werven van nieuwe affiliates.
✓  We blijven strategisch meedenken met jouw bedrijf, en blijven streven naar het beste resultaat.

Welke affiliates zijn actief in Nederland?

In Nederland is een groot aantal affiliates actief. Deze affiliates kunnen ingedeeld worden in groepen:

 • E-Mail Marketing Affiliates: Affiliates die gebruik maken van e-mailbestanden waarmee je producten en/of diensten gepromoot worden.
 • Prijsvergelijkers: Affiliates die gebruikmaken van product zoekmachines. Grote prijsvergelijkers in Nederland (zoals Kieskeurig.nl, Vergelijk.nl en Beslist.nl) hebben een business model waarbij per klik betaald wordt. Bij prijsvergelijkers binnen Affiliate Marketing wordt meestal betaald op basis van performance (per verkoop wordt een bedrag betaald).
 • Content Affiliates: Content Affiliates richten zich op het schrijven van content over één of meerdere onderwerpen en promoten daarbij producten en/of adverteerders die binnen het onderwerp passen.
 • Kortingscode Affiliates: De laatste jaren is het aantal kortingscode Affiliates in toenemende mate gegroeid. Kortingscodesites verzamelen kortingscodes van adverteerders en proberen daarmee consumenten aan te trekken.
 • CashBack Affiliates: CashBack Affiliates geven een deel van de vergoeding die zij voor elke verkoop ontvangen van de adverteerder terug aan de consument.

Naast bovengenoemde categorieën is er nog een groot aanbod van Affiliates met unieke concepten.

marketing presentatie

Waar moet je op letten bij het inzetten van affiliate marketing?

Zorg dat de voorwaarden goed ingericht zijn, en dat duidelijk aangeven is welke affiliates de advertenties mogen inzetten.

Daarnaast komen er bij het inzetten van affiliate marketing een groot aantal aspecten kijken waarbij AdResults kan adviseren en het campagne-management uit handen kan nemen. Voorbeelden van aspecten die naar voren komen, zijn: IP Tracking, cookie dropping, vergoedingen vaststellen, netwerkvergoeding (opslag en margemethode), promotiemateriaal (banners, links en XML/CSV feeds), keuring affiliates, keuringstermijn leads/sales, netwerkontdubbeling, analyses van affiliates, het werven van affiliates, eCPC analyses of typosquatting.

Benieuwd waar jouw kansen liggen met affiliate marketing?

Vraag hieronder een gratis audit aan om jouw programma te evalueren, te verbeteren en nieuwe groeikansen te ontdekken.

  ‘De samenwerking met AdResults ervaren wij als zeer prettig. De lijnen zijn kort, de response op email is snel, informatie is to the point, deskundig en relevant.’

  Jordi Esser
  Online Marketeer
  Bekijk hier de case