EnglishVacatures 14
google search adverteren

Search Advertising

Search Engine Advertising (SEA) omvat het betaald adverteren in zoekmachines zoals Google en Bing. Kort gezegd zorgt de adverteerder ervoor dat zijn of haar advertenties zichtbaar zijn in de zoekresultaten van zoekmachines. Dit leidt tot meer websitebezoeken en uiteindelijk tot meer omzet. SEA is dan ook dé basis van online marketing. Wil je ook betere resultaten uit
je Google Ads campagnes? Als beste online marketingbureau van Nederland (bron: Emerce 100) ben je bij ons aan het juiste adres.

Waarom Search Advertising bij AdResults?

Advies en strategie afgestemd op jouw organisatiedoelen
Ervaren en gecertificeerde Google Ads én Bing experts
Campagnes aansturen op basis van performance, omzet of absolute marge (ROI, ROAS of ERS)
Google Shopping optimalisatie
Premier Google partner
Gecertificeerd partner Bigshopper (Google CSS)
Nieuwe ontwikkelingen worden continu getest

Zichtbaarheid in zoekmachines

Het belangrijkste binnen SEA is zichtbaar zijn in de zoekmachines. Met name zichtbaarheid op Google is belangrijk. Google is met een marktaandeel van 95% in Nederland en 86% wereldwijd (Statista, 2020) verreweg de meest gebruikte zoekmachine. Dit maakt de zoekgigant ook het belangrijkste online marketing kanaal. Daarnaast is Google continu in ontwikkeling om de ervaring voor gebruikers te verbeteren. Bij AdResults signaleren we deze ontwikkelingen en testen we of ze geschikt zijn om campagnes verder te optimaliseren. Dit doen we door niet alleen je zoekcampagnes te verbeteren, maar ook je Shopping-, display- en YouTube campagnes.

Klaar om te groeien?

Maak het verschil met Google Shopping

Google Shopping is een belangrijk onderdeel van het betaald adverteren in zoekmachines. Het doel is het online promoten en verkopen van producten. Stel, iemand is op zoek naar een witte reiskoffer. Hij of zij bezoekt Google, en voert de zoekterm ‘witte reiskoffer kopen’ in. Hierna presenteert Google een overzicht met verschillende aanbieders die ook witte reiskoffers verkopen. Dit maakt Google Shopping een vergelijker voor de consument: hij of zij heeft de mogelijkheid om productfoto’s en prijzen te vergelijken. Dit is dan ook de kracht van Google Shopping.

Als verkoper van witte reiskoffers wil je dat deze persoon jouw witte reiskoffer koopt. Om dit te bereiken moet je ervoor zorgen dat jouw advertentie zichtbaar is én er visueel aantrekkelijk uitziet. Bij AdResults weten we hoe we Google Shopping tot een succes maken. We hanteren een unieke Google Shopping opzet, waarbij je veel meer controle hebt en uiteindelijk meer volume kunt behalen. Op goed renderende termen behalen we op deze manier een zo hoog mogelijk vertoningspercentage, zodat je zoveel mogelijk volume kunt halen uit je Google Shopping campagnes. Last but not least: we maken het mogelijk om je Google Merchant Center account te koppelen aan Bigshopper CSS. Hierdoor ga je 20% goedkoper adverteren in Google Shopping ten opzichte van concurrenten.

zoek advertenties resulltaten
SEO optimaliseren

Machine Learning & Smart Bidding

Middels het algoritme van Google kun je er anno 2020 voor kiezen om gebruik te maken van Smart Bidding (slim bieden). Smart Bidding gebeurt op basis van kunstmatige intelligentie van Google, oftewel Google’s Machine Learning. Machine Learning is een zelflerend algoritme dat patronen in data kan ontdekken en op basis van feedback kan leren om steeds beter te worden in het ontdekken van patronen. Afhankelijk van je ingestelde doel gaat Google dan zijn best doen om de best mogelijke resultaten te behalen.

Klinkt heel aantrekkelijk, toch? Zeker, maar er zijn ook veel vragen:
• Anticipeert het algoritme snel genoeg op schommelingen in bijvoorbeeld conversieratio?
• Hoe reageert het algoritme als de conversiedata niet klopt, doordat de meetpixel tijdelijk inactief was?
• Wat is de impact op de resultaten als er een order is gegenereerd met een hoge omzetwaarde die geannuleerd wordt?
• Werkt Smart Bidding wel écht altijd beter dan handmatig bieden?

Binnen AdResults is enorm veel data beschikbaar van klanten, opererend in verschillende branches met verschillende doelstellingen. Voor vrijwel alle klanten is uitgebreid getest met verschillende Smart Bidding biedstrategieën. Deze data hebben we vervolgens uitgebreid geanalyseerd door de voor- en nadelen van Machine Learning & Smart Bidding in kaart te brengen. Hierdoor weten we precies wanneer Smart Bidding interessant is voor jouw bedrijf, maar vooral ook wanneer niet.

Microsoft Advertising (Bing Ads)

Bing is de standaard zoekmachine van Microsoft Edge, waardoor Bing veelal een andere doelgroep bereikt dan Google. Bing Ads, tegenwoordig Microsoft Ads, is een marketingplatform en werkt op een cost-per-click (CPC) model. Microsoft Ads bestaat uit drie zoekmachines: Bing, Yahoo search en AOL. Daarnaast heeft Microsoft diverse zoekpartners zoals Ecosia en DuckDuckGo. Wanneer je adverteert via Bing Ads, zijn je advertenties ook zichtbaar in al deze zoekmachines.

Bing wordt door veel adverteerders vergeten omdat de zoekmachine wordt ondergesneeuwd door marktleider Google. Ondanks dat Google het meeste zoekvolume pakt, moet je het maandelijks zoekvolume op Bing niet onderschatten. In mei 2020 had Bing wereldwijd namelijk meer dan 900 miljoen bezoekers per maand (Statista, 2020). Deze doelgroep is te groot om te missen. Dat weten we bij AdResults ook. We zeggen: In plaats van Bing te vergelijken met Google kun je Bing het beste gebruiken in combinatie met Google. Bing zien we namelijk als verlengstuk van Google om volledig zichtbaar te zijn in SEA en omzetmaximalisatie uit alle kanalen te realiseren. Een passende strategie en structuur is hierbij onmisbaar. AdResults helpt je hier graag bij.

werken in online marketing

Werkwijze AdResults

Het is ons doel om de beste resultaten uit de SEA campagnes van onze klanten te halen. Om deze resultaten te realiseren sturen we Google Ads aan op performance of in het geval van branding op KPI’s als bereik, vertoningen en zichtbaarheid. Voor aankoopgerichte campagnes maken we ook gebruik van Return on Investment (ROI), Return on Advertising spend (ROAS) of Effective Revenue Share (ERS). Hierdoor hebben we een duidelijk beeld van de kosten-omzet verhouding. Op basis hiervan kunnen we beslissen hoe we campagnes verder optimaliseren.

Nog een manier om de beste resultaten uit advertenties te halen is om de kansen in nieuwe ontwikkelingen, zoals Machine Learning en Smart Bidding, optimaal te benutten. Dit doen we door te testen en de juiste strategie te vinden die past bij jouw bedrijf. Gecombineerd met de unieke Google Shopping opzet geeft dit alles je een voorsprong ten opzichte van je concurrenten. Ten slotte brengen we een duidelijke structuur aan in de zoekcampagnes, waardoor je zichtbaar bent op je bedrijfsnaam, je producten en de merken die je verkoopt. Om de beste resultaten te behalen is een goede strategie en structuur dus van groot belang. En hier helpen we je graag bij.

 

Besteed jouw SEA uit aan AdResults

Wil je weten wat AdResults in de praktijk voor je kan betekenen als het aankomt op Search Advertising of online marketing in het algemeen? Vraag dan een vrijblijvende gratis audit bij ons aan. Dan nemen we jouw huidige campagnestructuur onder de loep om de beste strategie voor je te bepalen.

    Wil je ook groeien met jouw e-commerce? Met onze SEA-specialisten ga je voor de beste strategie. Vraag nu een gratis audit aan!

    Marcel Wiersma
    Teamlead & Senior online maketing consultant
    Vraag een gratis audit aan