EnglishWerken bij AdResults

Begin jouw carrière als SEO-consultant: word trainee!

Ben jij pas afgestudeerd in de richting van een marketing- of informatietechniek-gerelateerde studie en word jij enthousiast van de technische kant van websites, maar mis je nog ervaring? Dan hebben we goed nieuws: binnenkort gaan we weer van start met een SEO-traineeship! In enkele maanden tijd word jij opgeleid tot SEO-expert. In deze periode ga jij fulltime aan de slag om de fijnste kneepjes van het vak te leren voor toonaangevende klanten. Je duikt in korte tijd diep in de wereld van SEO, zodat jij na je traineeship aan de slag kunt gaan als zelfstandig SEO-consultant. 

Wij zijn AdResults

Wij zijn hét bureau voor e-commerce, retailers en merken op het gebied van SEA, SEO, Social Advertising en Marketplaces. In de afgelopen tien jaar hebben we een gevarieerd en toonaangevend klantenbestand opgebouwd.

AdResults bestaat uit een jong en hecht team dat nooit is uitgeleerd. Eerlijk en oprecht, kennis en kwaliteit, innovatief en vooruitstrevend: dat zijn onze kernwaardes. We zijn nuchter en houden van hard werken, maar ook van (Groningse) humor en gezelligheid.

marketing consultant
online marketing groningen

Hoe ons SEO-traineeship eruitziet:

De eerste maanden:

De eerste maanden lang volg je het SEO-traineeship alleen of samen met enkele anderen. Elke ochtend ga je met onze SEO-specialist zitten om de basisbeginselen van SEO onder de knie te krijgen. Deze SEO-specialist wordt jouw buddy, die zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen klanten – de klanten waarvoor jij in deze periode ook gedeeltelijk verantwoordelijk wordt! Tijdens het traineeship leer je uitgebreide scans te maken en analyses uit te voeren waarmee klanten de vindbaarheid van hun websites in Google kunnen optimaliseren.

Na je traineeship:

Na je traineeship ben je volwaardig SEO-consultant. Je gaat zelfstandig de websites van je eigen klanten scannen en analyseren, waarna je op basis van de opgedane informatie adviesdocumenten uitbrengt. Een aantal taken van een SEO-consultant:

 • Technische checks (rich snippets, sitemap.xml, data hrefs, canonicals)
 • Optimalisatie van interne linkstructuren
 • Content gap- en keywordanalyses
 • Site speed checks en -optimalisaties
 • Advies uitbrengen over URL-opbouw
 • Wekelijkse analyses qua sitewijzigingen
 • Periodieke meetings met klanten voor rapportages en advies
 • Altijd op de hoogte zijn van Google-updates en de laatste ontwikkelingen
 • Kennis uitwisselen met je collega’s op de SEO-afdeling en daarbuiten

Goed om te weten:

Als het aankomt op SEO neemt AdResults hoofdzakelijk een adviserende rol op zich. Hoewel wij voor het contentaspect van SEO wel contentspecialisten in dienst hebben, laten wij de meeste uitvoerende taken, zoals de daadwerkelijke optimalisatie van websites, over aan onze klanten of besteden we deze uit aan partners. Hierdoor ben je voor het SEO-technische aspect van deze functie met name bezig met het uitvoeren van diepgaande analyses, waarvoor je gebruikmaakt van SEO-tools zoals SEMRush, Screaming Frog en Ahrefs. Onze focus ligt dus op het uitbrengen van technisch advies.

Waarom werken bij AdResults?

Tijdens het SEO-traineeship bieden we jou de kans om je verder te ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Hiervoor word je de eerste paar maanden intensief begeleid, maar organiseren we ook daarna continu in-house trainingen. Je krijgt toegang tot de uitgebreide kennis van je collega’s, van wie je veel zult leren. Bovendien denken we graag met je mee over verdere doorgroeimogelijkheden. Je komt te werken in een flexibele werkomgeving waar je binnen korte tijd veel eigen verantwoordelijkheid zult hebben, terwijl je samenwerkt met een gezellig team waarin je je al snel thuis zult voelen. Bovendien worden er talloze activiteiten, teamuitjes en etentjes georganiseerd waar jij natuurlijk ook bij mag zijn – van de vrijdagmiddagborrel op kantoor tot ons jaarlijkse wintersportuitje!

Great Place to Work

In juli 2022 is AdResults officieel benoemd tot Great Place to Work! Dit betekent dat we met elkaar een werkomgeving hebben weten te creëren waar vertrouwen, trots en plezier een belangrijke rol spelen, en dat we dit ook continu blijven doen. Een erkenning waar we supertrots op zijn! Onze kennis en kwaliteit zitten niet alleen in onze dienstverlening, maar komen ook echt van binnenuit. Kennisdeling is bij ons voor groot belang; we ondersteunen elkaar bij onze taken en vormen daardoor een hechte groep collega’s. Bovendien kun je bij ons echt jezelf zijn, in wie je bent én in wat je doet; dat is voor ons van groot belang.

Wat jij meeneemt als SEO-trainee:

 • Een afgeronde hbo- en/of universitaire opleiding
 • Een technische opleiding zoals Informatiekunde is een pre, maar geen vereiste
 • 40 uur beschikbaarheid
 • Interesse en affiniteit met data-analyse en de technische kant van SEO
 • Je bent enthousiast, proactief en resultaatgericht
 • Je hebt sterke communicatie vaardigheden en ervaring met klantcontact
 • Relevante SEO-ervaring en kennis van HTML en Microsoft Excel zijn een pre 
 • Ook technische ervaring met websitebouwen is een pre

Wat wij jou bieden:

 • Alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen in je functie en uiteindelijk uit te groeien tot (senior!) SEO-consultant 
 • Een leuk team vol ervaren collega’s, waar het kennisniveau hoog ligt
 • Alle (thuis)werkfaciliteiten om arbo- en coronaproof aan de slag te kunnen
 • Gezellige activiteiten, vrijdagmiddagborrels en bedrijfsuitjes
 • Op termijn: de vrijheid en eigen verantwoordelijkheid om flexibel te kunnen werken
 • De mogelijkheid om af en toe vanuit het buitenland bij ons te werken
 • Een marktconform salaris
 • Baangarantie bij goed functioneren
 • Een goede pensioenregeling (leuk voor later!) en indien van toepassing een reiskostenvergoeding

Is de functie van SEO-consultant jouw droom en klinkt dit traineeship als het opstapje dat jouw carrière nodig heeft? Laat het ons dan weten, en solliciteer!

Stuur je motivatie en CV naar [email protected] en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor overige vragen of informatie kun je contact opnemen met Benita Walda via 050 700 1588, of benader ons gerust op social media.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De leercurve is hoog van het SEO-traineeship bij AdResults. Je leert veel, er is ruimte om te sparren met andere SEO-collega’s en er zijn veel doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie!

Gooitzen de Vries
SEO-consultant
Solliciteer nu!