EnglishVacatures 14

 

 

Options

 


 

Een preview verschijnt hier.

Rich snippets zijn een belangrijke toevoeging voor SEO. Rich snippets kunnen gezien worden als onzichtbare labels in de broncode. Deze labels zorgen ervoor dat pagina’s voor zoekmachines beter leesbaar worden. Er zijn verschillende soorten rich snippets (bijvoorbeeld rich snippets voor reviews, bij de breadcrumb, bij producten in een webshop, etc.). Tevens is het mogelijk om video’s te voorzien van rich snippets. Het kan daarbij gaan om video’s die zelf gehost zijn, maar ook om video’s die te vinden zijn op Youtube.com of bij Vimeo. Bij het ophalen van de code bij Youtube voor het integreren van een video binnen een site, wordt geen rekening gehouden met de video rich snippets. Door rich snippets bij video’s toe te voegen, kan Google de thumbnail van een video tonen bij het organische resultaat. Dit komt er als volgt uit te zien:

Met behulp van onderstaande tool, kan de URL van een Youtube of Vimeo video ingevuld worden. De tool genereert de volledige code, inclusief de rich snippets. De video rich snippets worden opgebouwd op basis van de vereisten volgens Schema.org. Het is ook mogelijk om de video rich snippets te implementeren middels andere methoden (zoals middels de Facebook Share-indeling of RDFa indeling), deze tool maakt alleen gebruik van de opbouw volgens Schema.org.

Hulp nodig of op zoek naar een SEO-specialist om jouw rankings een boost te geven? Neem nu contact op en ik doe graag een analyse van jouw website.

Gooitzen de Vries
SEO-consultant
Vraag een gratis SEO-scan aan