EnglishVacatures 13

Vul de URL hieronder in om hem te bekijken in de lynx viewer. Vergeet niet dat de URL moet beginnen met: http://

 

Wat is de Lynx browser tool?

De Lynx browser is een tekstbrowser die je kunt gebruiken om álle tekst op een pagina te zien te krijgen. Deze tool stript alle designelementen, zodat alleen de tekst overblijft die door zoekmachines gelezen wordt. In het verleden werd op sommige websites nog onzichtbare tekst geïmplementeerd, met trucjes weggewerkt om ervoor te zorgen dat websitebezoekers deze niet zouden kunnen lezen (maar zoekmachines wél). Deze tekst kon bijvoorbeeld in de broncode worden weggestopt, of letterlijk onzichtbaar worden gemaakt door er dezelfde kleur als de achtergrond aan toe te kennen. De Lynx browser toont ook deze gedeeltes van de broncode, zodat geen enkele tekst verborgen blijft.

Op basis van deze Lynx browser hebben wij onze Lynx browser tool ontwikkeld. Dit is een vereenvoudigde versie van de browser, waarin je eenvoudig een URL kunt invoeren om daar een tekstuele versie van op te halen.

Wat is het nut van onze Lynx browser tool?

Zoals gezegd werd er vroeger regelmatig tekst in de broncode geïmplementeerd die als enige doel had om de website beter vindbaar te maken voor zoekmachines. Tegenwoordig wordt dit echter afgestraft. Google hecht namelijk zeer veel waarde aan de gebruiksvriendelijkheid en gebruikerswaarde van websites, en websites met dergelijke verborgen tekst waren vaak níet gebruiksvriendelijk of waardevol (en enkel gecreëerd om kliks te genereren). 

Met onze Lynx browser tool wordt het opsporen van verborgen tekst gemakkelijk gemaakt. Dit maakt deel uit van SEO: zoekmachineoptimalisatie. Des te gebruiksvriendelijker een website is en des te minder oneerlijke SEO-trucjes er worden gebruikt om zoekmachines te manipuleren, des te groter de kans namelijk is dat een website beter zal ranken in Google. Dit toont maar aan dat manipulatie van zoekmachines vaak toch een averechts effect heeft.

Laat je door AdResults adviseren over je SEO-strategie

Nu hebben we de Lynx browser tool gecreëerd om je de mogelijkheid te bieden zélf eenvoudig verborgen tekst op te sporen, maar dit is slechts één elementje van SEO. In werkelijkheid komt bij deze specialisatie veel meer kijken, zowel qua techniek als qua content. Zie je door de bomen het bos niet meer, en kun je wel wat hulp gebruiken bij je algehele SEO-strategie? Vraag dan een vrijblijvende gratis audit bij ons aan, en kom erachter wat onze SEO-consultants voor je kunnen betekenen.

Betere performance en vindbaarheid van je website in zoekmachines? Bij AdResults gaan we voor de beste SEO-strategie.

Gooitzen de Vries
SEO consultant
Neem nu contact op!