EnglishVacatures 13

Toon volledige headers

Wat is een HTTP Header checker?

HTTP is het protocol dat resulteert in de communicatie tussen de webbrowser en de webserver. Wanneer een websitebezoeker een website bezoekt via een webbrowser (bijvoorbeeld Google Chrome), reageert de webserver met een HTTP response header. De header vertelt bijvoorbeeld hoe Google Chrome kan reageren tijdens de interactie op de website door een websitebezoeker. 

Door het gebruik maken van HTTP headers kun je de beveiliging van jouw website verbeteren. Dit kan onder andere door het toevoegen van strikte transportbeveiliging. Hiermee geef je aan dat een website alleen opvraagbaar is via  HTTPS. Door het implementeren van HSTS is het voor hackers moeilijker om een website te hacken. 

 

Wat doet de HTTP Header checker van AdResults?

Gebruik de HTTP header checker tool om van elke gewenste URL (zowel http als https URL’s) de HTTP headers te bekijken. Deze tool maakt het mogelijk om alle informatie uit de headers op te vragen. Ook laat de HTTP Header checker redirects zien (bijvoorbeeld of een URL een 301 of 302 redirect bevat). Indien je URL’s wijzigt, dan is voor SEO-redenen belangrijk dat je de oude URL met een 301 redirect doorverwijst naar de nieuwe URL. 

Bij het uitvoeren van de check is het mogelijk om de HTTP Header te controleren via meerdere browsers en operation systems. Zo kan gekeken worden of de http header status verandert indien er sprake is van een andere browser of een ander device. Vul de URL in om de HTTP headers op te vragen.

Hulp nodig of op zoek naar een SEO-specialist om jouw rankings een boost te geven? Neem nu contact op en ik doe graag een analyse van jouw website.

Gooitzen de Vries
SEO-consultant
Vraag een gratis SEO-scan aan