EnglishVacatures 14


Berekeningen
Totaal aantal karakters 0
Totaal aantal woorden 0
Aantal keer 0

 

Hoe werkt de character count tool?

Met de character count tool is het mogelijk het aantal karakters (tekens) te tellen. Elk teken (letters, cijfers, spaties, etc.) wordt geteld. Deze tool is erg handig bij het maken van teksten die een maximaal aantal karakters mogen bevatten, maar ook voor SEO: het is belangrijk dat de meta tags (zoals de title tag en de meta description tag) een maximaal aantal karakters bevatten. Voorheen was de maximum lengte voor de title ongeveer 60 karakters en de meta description mocht maximaal 150 karakters bevatten.

Met deze tool kun je de karakters tellen (het aantal karakters in het algemeen, maar ook hoeveel karakters je nog over hebt voor de title van een pagina en de meta description. Het is ook mogelijk om het aantal keren te tellen dat een woord naar voren komt in een tekst. Let op hoofdlettergevoeligheid: het woord dat bij “aantal keer” ingevuld wordt, is hoofdlettergevoelig. Let er tevens op dat als een woord waarop gezocht wordt, onderdeel is van een ander woord, dat dit ook meetelt bij “aantal keer” (er wordt dus niet gezocht op hele woorden, maar op hoe vaak het tekstdeel naar voren komt).

 

Dit is hoe de character count tool eruit komt te zien.

character count tool voorbeeld

 

Op zoek naar sterke, niet AI-gegenereerde content? Bij AdResults hebben we contentspecialisten die jouw website hoger in Google laten ranken. Neem nu contact op voor een gratis audit!

Annemijn Steinmeijer
Senior online marketing consultant
Vraag een gratis SEO-scan aan