EnglishVacatures 13

Goed werkende canonicals zijn cruciaal voor de crawlability en snelheid van je website, en daarmee voor de SEO-waarde. Met onze canonical checker controleer je eenvoudig of je canonicals correct zijn ingesteld. Voer hiervoor simpelweg de URL’s die je wilt checken in in onderstaand tekstvak:


 
 
 

Hoe werkt de canonical checker?

Onze canonical checker kijkt naar vier punten:

  • Of er een canonical in de broncode van een pagina is opgenomen
  • Welke URL bij deze canonical hoort
  • Wat de HTTP header status van de canonical is
  • Of de URL die voor de canonical gebruikt wordt correct is ingevoerd

Wanneer je URL’s invoert in het tekstvak, wordt er een tabel gegenereerd waaruit de uitkomst van deze vier punten blijkt. Zo kun je direct zien of je je canonicals op de juiste manier hebt gebruikt.

Wat is het nut van de canonical checker?

Met de canonical checker kun je direct zien of je je canonicals correct hebt geïmplementeerd. Met goed ingestelde canonicals voorkom je dat zoekmachines pagina’s crawlen die sterk lijken op je hoofdpagina, maar die van zichzelf geen SEO-meerwaarde hebben. Op deze manier zorg je er met canonicals voor dat je crawl budget correct wordt besteed. Onze canonical checker is vooral nuttig om te bepalen of URL’s die een canonical zouden moeten bevatten, die ook daadwerkelijk bevatten, alsmede of die canonical het juiste formaat heeft. Om het overzicht te bewaren, kun je daarom het beste een beperkte lijst met URL’s invoeren en níet je complete sitemap. Tenslotte zul je dan alsnog handmatig moeten checken of je canonicals goed staan, wat niet is wat je wilt.

Wat is een correcte canonical?

Qua correctheid checkt onze canonical checker drie dingen: naar welke URL de canonical verwijst, wat de HTTP header status van die URL is, en of het gaat om een absolute of een relatieve canonical. Hierbij moet een canonical altijd verwijzen naar een werkende URL. Immers, de URL die je als canonical hebt opgenomen, zou ook de URL moeten betreffen die Google moet indexeren. Daarom dient deze een status 200 OK te hebben. Daarnaast wordt met onze canonical checker dus gecheckt of er sprake is van een absolute (volledige) of een relatieve (gedeeltelijke) URL, aangezien alleen een absolute URL gegarandeerd correct wordt geïnterpreteerd als deze als canonical wordt gebruikt.

Het checken van canonicals uitbesteden aan AdResults?

We verschaffen je graag alle tools die je nodig hebt om de SEO-waarde van je website te optimaliseren. Toch kan dit een tijdrovend klusje blijven, vooral als je niet exact weet naar welke aspecten je moet kijken en welke daarvan je zou moeten prioriteren. In dat geval kun je ook terecht bij onze SEO-consultants, die je graag adviseren over bijvoorbeeld het gebruik van canonicals en alle andere aspecten die bij zoekmachineoptimalisatie komen kijken. Interesse? Vraag dan gerust een vrijblijvende gratis audit bij ons aan. Dan nemen wij je website onder de loep en bespreken we de mogelijkheden met je.

Betere performance en vindbaarheid van je website in zoekmachines? Bij AdResults gaan we voor de beste SEO-strategie.

Gooitzen de Vries
SEO consultant
Neem nu contact op!