EnglishVacatures 13

 
 
 
 

Wat doet de backlink checker van AdResults?

De backlink checker is een onmisbare tool op het gebied van linkbuilding. Met de backlink checker kun je de ontwikkeling van het linkprofiel van jouw website nauwkeurig volgen. Dit betekent dat je exact kunt zien welke domeinen naar de eigen website linken. Ook kun je zien hoeveel dit er zijn, waar de links vandaan komen en de kwaliteit van de links bepalen. De gratis backlink checker van AdResults maakt gebruik van de database van SEO Moz. Daarmee kunnen in totaal 25.000 backlinks van websites worden opgehaald. Zodra deze limiet is bereikt, zal de tool niet meer werken. Let op! Vul de volledige URL in (met status 200 OK). Dus, de URL inclusief ‘http://’ of ‘https://’. Deze tool laat zien hoeveel backlinks naar een pagina linken en waar deze links vandaan komen.

 

Waarom is het uitvoeren van een backlink check belangrijk?

Het uitvoeren van een backlink check brengt veel voordelen met zich mee. Ten eerste, wanneer je je linkprofiel analyseert, kun je per pagina en/of domein zien welke backlinks er precies aanwezig zijn. Bovendien is het analyseren relatief eenvoudig, omdat je enkel je domeinnaam in de tool hoeft in te vullen. Ook ben je in staat om te identificeren van hoeveel verschillende domeinen de links afkomstig zijn, hoeveel verschillende IP-adressen hier tussen zitten, of de links do-follow of no-follow zijn en hoeveel dit er zijn.

Ten tweede kun je kijken naar wat de concurrenten doen. Zo kun je kijken met welke pagina’s of artikelen de concurrenten beter scoren dan jij. Kijk hierbij om welke pagina’s het gaat, het aantal verwijzende domeinen en de kwaliteit van de domeinen.

Backlinks zijn erg belangrijk voor de positie van jouw website of webpagina in de zoekresultaten. Hoe sterker het linkprofiel, hoe meer autoriteit je site heeft in de ogen van Google. Bij het checken van je backlinks is het ook belangrijk om te controleren of jouw linkprofiel zogenaamde toxic backlinks bevat. Dit zijn backlinks die het linkprofiel kunnen verzwakken en daarmee de positie van de webpagina in Google.

Hulp nodig of op zoek naar een SEO-specialist om jouw rankings een boost te geven? Neem nu contact op en ik doe graag een analyse van jouw website.

Gooitzen de Vries
SEO-consultant
Vraag een gratis SEO-scan aan