EnglishWerken bij AdResults

Input

* Gebruik de YQL functie indien een pagina gebruik maakt van framebreakers, deze functie werkt niet in combinatie met de GCLID optie. YQL werkt niet in alle browsers en het kan zijn dat bepaalde URL’s in eerste instantie niet werken, gebruik dan de refresh-knop.

* Gebruik de CORS functie als de normale pagina niet werkt. CORS werkt niet in alle browsers.


 

Selecteer welke paginas goed laden

 

Resultaat: 

 

Bij het inzetten van online campagnes is het belangrijk dat geadverteerd wordt met werkende URL’s. Indien gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld zoekresultatenpagina’s binnen websites, kan het zijn dat een pagina technisch gezien juist werkt (status 200 OK), maar dat er bijvoorbeeld geen producten zichtbaar zijn (de zoekresultatenpagina heeft geen resultaten met de opgegeven zoekopdracht). Dit is lastig te achterhalen (bijvoorbeeld als deze URL’s in Google Ads gebruikt zijn). Met de handmatige URL checker kunnen URL’s snel en eenvoudig gecheckt worden, waarbij een verkleinde visuele weergave van de pagina’s zichtbaar is. Door pagina’s met bijvoorbeeld voldoende aanbod goed te keuren en pagina’s zonder aanbod af te keuren, is na de check een lijstje met “afgekeurde URL’s” zichtbaar. Die URL’s kunnen opgezocht worden in de online campagnes (en gepauzeerd of aangepast worden).

Meestal staat in Google Ads autocodering aan (dit zorgt voor een juiste meting van Google Ads kliks in Analytics). Google voegt dan aan elke URL een “gclid”-parameter toe. De URL’s die als input opgegeven worden, kunnen met behulp van de “gclid”-optie voorzien worden van eenzelfde parameter. Zo kan de daadwerkelijke URL die een bezoeker vanuit een Google Ads advertentie bezoekt gecheckt worden. Indien deze optie is ingeschakeld, worden ook URL’s zichtbaar waarbij de gclid parameter door de website is aangepast (waardoor de meting van de Google Ads klik in Analytics niet meer juist is).

Tot slot: er zijn steeds meer websites die een zogenoemde framebreaker gebruiken. Dat betekent dat externe websites (zoals deze tool) een website niet in een frame (een klein venster) mogen openen. Mocht dit het geval zijn, dan werkt deze tool niet. Een mogelijkheid is dan om de YQL optie te gebruiken. In veel gevallen werkt deze tool dan wel bij sites die een framebreaker gebruiken.