EnglishWerken bij AdResults

Website optimalisatie

Website optimalisatie omvat het verbeteren van de performance en vindbaarheid van je website. Het verbeteren van je website zorgt voor een betere klantervaring en verhoogt daarmee de relevantie. Relevantie wordt voor Google een steeds belangrijkere factor binnen haar algoritme. Het algoritme is de mix van elementen die bepaalt welke websites in de organische zoekresultaten naar voren komen. Het verbeteren van de website optimalisatie maakt het voor Google makkelijker om jouw website te crawlen en te indexeren.

SEO (search engine optimization)

Search engine optimization (SEO) is het verbeteren van pagina’s en structuren binnen websites om beter vindbaar te worden in zoekmachines. De relevantie voor de consument is daarbij van groot belang: welke zoekopdrachten voert je doelgroep uit waarbij je zichtbaar wilt worden? Een zeer belangrijke vraag, die de basis vormt voor een SEO-strategie. Keyword analyse is daarom erg belangrijk. Daarbij kan de focus gelegd worden op de voor u belangrijke zoektermen die zoekvolume bevatten. Binnen de SEO-strategie is een groot aantal zaken van belang. Meer informatie is te vinden op de SEO-dienstenpagina.

Site speed (website snelheid optimalisatie)

De snelheid van je website is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. De snelheid van je website is namelijk van invloed op je conversiepercentage: je doelgroep haakt eerder af op het moment dat de gepercipieerde laadtijd door de bezoekers van je website als langzaam wordt beoordeeld. Een aantal grote bedrijven heeft succesvol getest met het optimaliseren van pagina’s. Zo heeft Mozilla (leverancier van de browser FireFox) haar pagina waarop FireFox gedownload kon worden met 2,2 seconden verkort. Het gevolg was een stijging van 15,4 procent in het aantal conversies (downloads van FireFox). Ook Google heeft een succesvolle test gedaan met Google Maps. Google heeft de omvang van Google Maps met 30 procent verkleind, waardoor de website snelheid is verbeterd. Het gevolg was een stijging van 30 procent in het aantal aanvragen op Google Maps. Meer informatie over het optimaliseren van je website snelheid vind je op de site speed dienstenpagina.

site speed

‘Dankzij AdResults verleggen we voortdurend onze grenzen. Het is een geruststellend idee dat je bij het beste bureau van Nederland zit.’

Peter-Jan Broeders
Directeur Azalp Voordeelshops
Bekijk hier de case