Home > Online Marketing Vacatures > Online Marketing Consultant

Online Marketing Consultant

AdResults zoekt een Online Marketing Consultant

Wil jij werken bij het beste (bron: Emerce 100), leukste en één van de snelst groeiende (bron: FD Gazellen 2020, Top 250 Groeibedrijven en Deloitte Fast 50) online marketing bureaus van Nederland? Om nog verder te groeien is AdResults op zoek naar Online Marketing Consultant. Wil jij samen met ons verder groeien?

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Als Online Marketing consultant ben je volledig verantwoordelijk voor je eigen klantenportefeuille. Je zet zelfstandig campagnes op, beheert deze en stuurt bij waar nodig om groei te realiseren binnen de doelstelling van de klant. Je zorgt voor continue communicatie met de klant over de resultaten en actiepunten. Daarnaast creëer je meerwaarde voor de klant door mee te denken over de mogelijkheden tot groei binnen Google Ads en Facebook door het opstellen van analyses en adviezen.

Voor veel werkzaamheden en data analyses zul jij gebruik gaan maken van de in-house ontwikkelde online marketing tools van AdResults. Deze online marketing tools maken het mogelijk om analyses en werkzaamheden tijds- en kosten efficiënt op te pakken voor jouw klanten en daarmee ook direct het verschil in resultaat te realiseren.

Overzicht werkzaamheden Online Marketing Consultant:

 • Het opzetten van verschillende Google Ads campagnes (Google Shopping, dynamische remarketing, dynamische zoekadvertentie campagnes, Remarketing Lists for Search Ads (RLSA), feedcampagnes, etc.)
 • Campagnes, advertentiegroepen en zoekwoorden activeren en deactiveren op basis van data analyses.
 • Campagnes (zoekwoorden, teksten en sitelinks) aanpassen aan het seizoen of lopende acties.
 • Zoekopdracht analyses: niet relevante zoekwoorden uitsluiten en relevante zoekwoorden toevoegen.
  Continue aansturing op basis van de doelstelling van de klant.
 • Bid management op basis van resultaten: op campagne, advertentiegroep en zoekwoordniveau.
 • Het checken van het aanbod en op basis van het aanbod acties ondernemen.
 • Advertentietekst analyses en optimalisaties.
 • Feed monitoring: Google Shopping feed werkzaamheden: problemen oplossen, verbeterpunten aandragen, updates van Google communiceren en door (laten) voeren.
 • Updates van Google en nieuwe bèta’s voor Google
 • Google Ads oppakken en testen.
 • Opstellen rapportages.
 • Periodieke meetings en het wekelijks bespreken van de resultaten en de te ondernemen acties.

De basis van jouw werkzaamheden is Google Ads. Afhankelijk van jouw kennis, inzet en ervaring is het mogelijk om in deze functie door te groeien tot senior online marketeer. De werkzaamheden zullen uitgebreid worden naar andere marketingkanalen en diensten, zoals bijvoorbeeld: Microsoft Advertising, Marktplaats AdMarkt, affiliate marketing, vergelijkersmanagement, feed management, social media advertising, SEO, site speed, Google Analytics en/of display advertising.

Onze nieuwe Online Marketing Consultant:

 • Heeft een afgeronde HBO en/of Universitaire opleiding;
 • Heeft minimaal 1 jaar ervaring als Online marketeer;
 • Heeft een streepje voor bij kennis van Google Ads, Google Analytics, HTML en Microsoft Excel;
 • Heeft interesse in data-analyse (aansturen campagnes op basis van data);
 • Is 32 tot 40 uur per week beschikbaar;
 • Is in het bezit van rijbewijs B;
 • Beschikt over de volgende competenties: proactief, samenwerken, zelfontwikkeling, klantgericht, analyseren, plannen en organiseren en communiceren;
 • Ontvangt een marktconform salaris en een goede pensioenregeling;
 • Krijgt ruimte voor eigen initiatief, verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling;
 • Krijgt de kans om zichzelf te ontwikkelen tot specialist;
 • Werkt in een jong team van gemotiveerde collega’s met een zeer hoog kennisniveau;
 • Krijgt op basis van inzet de mogelijkheid om door te groeien naar Senior Online Marketing Consultant;
 • Krijgt in- house trainingen voor affiliate marketing, search advertising (Google Ads en Microsoft Advertising), SEO & site speed, feed management, display advertising, social media advertising en Google Analytics.

De bedrijfscultuur van AdResults is uniek: AdResults stelt zowel haar klanten als haar werknemers voorop. De nadruk ligt hierbij vooral op prestaties die bijdragen aan het succes van het bedrijf als geheel. Natuurlijk is het ons doel om de beste resultaten uit de online marketing campagnes van onze klanten te halen. Dit kan alleen worden bereikt door te investeren in goede mensen, consultants die bevlogen zijn om het beste uit de online marketing campagnes van hun klanten te halen. Daarom worden werknemers gestimuleerd in hun persoonlijke ontwikkeling om als individu door te groeien. De platte organisatiestructuur van AdResults helpt hierbij: nieuwe ideeën worden altijd enthousiast ontvangen, getest en na gebleken geschiktheid in praktijk gebracht.

Wil jij onze nieuwe collega worden?

Stuur je foto, CV en motivatie naar [email protected] en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Voor vragen kun je ook direct contact opnemen met Benita Walda op 050 – 211 2604. Acquisitie naar aanleiding van deze functie wordt niet op prijs gesteld.

Trainees over het Traineeship Online Marketing

Tijdens het traineeship van AdResults word je in enkele maanden opgeleid tot Online Marketing Consultant. Dagelijks behandel je – onder begeleiding en samen met andere trainees – alle facetten binnen Google Ads, de bekendste online marketingtools en andere advertentieplatformen als Marktplaats, Beslist, Bing en Facebook. Binnen enkele weken maak je een stormachtige ontwikkeling door en heb je flinke dosis kennis van SEA. Daarnaast word je gekoppeld aan een Senior marketeer binnen AdResults. Zo pas je binnen no-time jouw kennis in de praktijk toe bij diverse klanten; groot en klein! Collega’s zijn enthousiast, betrokken en staan voor je klaar. Daarom voelde ik mij al snel thuis. AdResults heeft een jonge, dynamische bedrijfscultuur en een erg gezellige vrijdagmiddagborrel. Alles bij elkaar maakt AdResults een fijn bedrijf om voor te werken en daarom ga ik elke dag met plezier naar mijn werk!
Marcel Wiersma
Senior Online Marketing Consultant
Wanneer je bij AdResults begint als trainee word je door middel van intensieve training en professionele begeleiding wegwijs gemaakt op het gebied van online marketing. Na de eerste weken training word je al snel gekoppeld aan een senior online marketeer waarna je ook daadwerkelijk aan de slag gaat voor zijn of haar klanten. Het fijne van deze opzet is dat je de geleerde theorie vanuit de training ook snel in de praktijk mag brengen. Je leert op deze manier elke dag weer nieuwe dingen en je krijgt op den duur ook je eigen klanten. De werksfeer bij AdResults ervaar ik ook als enorm positief. Wanneer je er zelf even niet uitkomt is er altijd wel een collega die je wil helpen en je wordt ook regelmatig voorzien van feedback. Daarnaast is er altijd wel tijd voor een grapje hier en daar, wordt er in de pauzes fanatiek getafelvoetbald en wordt de week afgesloten met een vrijdagmiddag borrel. Alles bij elkaar maakt het dat ik elke dag met veel plezier naar mijn werk ga en dat is iets wat voor mij misschien nog wel het belangrijkste is.
Cor Boersma
Senior Online Marketing Consultant
Als trainee krijg je al snel de vrijheid en de verantwoordelijkheid om samen te werken met je eigen klant. Door middel van gerichte begeleiding en een nauwe samenwerking binnen een talentvol, deskundig en hecht team krijg je voldoende handvatten aangereikt om dit in goede banen te leiden.
Timo Mulder
Senior Online Marketing Consultant
Als Online marketing consultant bij AdResults, ben je in korte tijd expert op het gebied van SEA. Ik heb me bij AdResults gelijk op mijn plek gevoeld. Je wordt meegenomen in de actualiteiten van verschillende klanten, je gaat meewerken met Senior marketeers waardoor je de theorie veel sneller leert. Na twee maanden training weet je precies hoe je campagnes in AdWords voor je eigen klanten opzet, hoe je met klanten moet communiceren en hoe je de problemen kunt oplossen. Dat is een geweldig gevoel! Daarnaast is de sfeer op de werkvloer heel fijn. De vrijdag is toch wel echt het highlight met lekkere broodjes en de vrijdag middag borrel. Bovendien hebben wij bij AdResults een heel open en eerlijke bedrijfscultuur. Je collega’s geven je feedback en helpen je als je er niet alleen uitkomt. Zo leer je elke dag weer en word je steeds beter in het vakgebied. Dat vind ik heel belangrijk in mijn werk.
Martje Logemann
Senior Online Marketing Consultant