Home > Online Marketing Vacatures > Online Marketeer

Online Marketeer

AdResults is opzoek naar online marketeers!

Wil jij werken bij het beste (bron: Emerce 100), leukste en één van de snelst groeiende (bron: FD Gazellen 2019, Top 250 Groeibedrijven en Deloitte Fast 50) online marketing bureaus van Nederland? AdResults is opzoek naar ambitieuze, enthousiaste, getalenteerde en gemotiveerde collega’s die minimaal een HBO of WO opleiding hebben afgerond. AdResults biedt jou de kans om één van de beste online marketeers van Nederland te worden!

Wie wij zijn?

AdResults is hèt full service strategisch online marketing bureau dat haar dienstverlening heeft afgestemd op de top-500 adverteerders in de Benelux: genomineerd FD Gazelle, Deloitte Fast 50, Top 250 Groeibedrijven, Google Premier Partner & Channable Gold Partner. Ons doel is om de beste resultaten uit de online marketing campagnes van onze klanten te halen. Alles draait bij ons om tevreden en enthousiaste klanten, want daar worden wij ook enthousiast van! AdResults staat voor “Advertising Results”. Onze kennis, expertise en betrokkenheid willen wij terug laten komen in de resultaten van onze klanten. Onze jarenlange online marketing ervaring heeft ervoor gezorgd dat wij weten waar Abraham de mosterd haalt. En vooral: hoe het nog beter kan. Deze ervaring zorgt ervoor dat AdResults de zaken graag anders aanpakt. Doordat wij gewend zijn aan de voortdurende uitdaging van ingewikkelde problemen, in een wereld waarin de ontwikkelingen razendsnel gaan, lossen wij complexe kwesties op om zo onze dienstverlening steeds verder te verbeteren en te perfectioneren.

Waarom werken bij AdResults?

De bedrijfscultuur van AdResults is uniek: AdResults stelt zowel haar klanten als haar werknemers voorop. De nadruk ligt hierbij vooral op prestaties die bijdragen aan het succes van het bedrijf als geheel. Werknemers worden gestimuleerd in hun persoonlijke ontwikkeling om als individu verder door te groeien. Nieuwe ideeën worden altijd enthousiast ontvangen, getest en na gebleken geschiktheid in praktijk gebracht.

De mensen bij AdResults vormen een hecht team; iets dat de onderlinge communicatie zeer ten goede komt. Een goede communicatie vormt namelijk de basis voor een productief en eensgezind team. Hieruit blijkt dat de juiste mensen met de juiste middelen, bergen kunnen verzetten.

AdResults vindt het belangrijk om te investeren in goede mensen, consultants die bevlogen zijn om het beste uit de online marketing campagnes van hun klanten te halen.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

In het begin zullen jouw werkzaamheden bestaan uit het opzetten, monitoren en optimaliseren van Google Adscampagnes voor klanten van AdResults. Naast de continue bijsturing en optimalisatie van de Google Ads campagnes, is het belangrijk dat jij, binnen de doelstelling van de klant, groei realiseert. Het bijsturen van de Google Ads campagnes doe jij op basis van data (zoals op basis van kosten/omzetverhouding, maar ook andere KPI’s). Uiteindelijk neem jij beslissingen die de klant helpen het optimale rendement uit de Google Ads campagnes te halen.

Voor veel werkzaamheden en data analyses zul jij gebruik gaan maken van de in-house ontwikkelde online marketing tools van AdResults. Deze online marketing tools maken het mogelijk om analyses en werkzaamheden tijds- en kosten efficiënt op te pakken voor jouw klanten en daarmee ook direct het verschil in resultaat te realiseren.

Een groot gedeelte van de klanten van AdResults behoort, op basis van omzet, tot de 100 grootste webwinkels van Nederland (bron: Twinkle 100).

Overzicht werkzaamheden search advertising (Google Ads):

 • Het opzetten van verschillende Google Ads campagnes (Google Shopping, dynamische remarketing, dynamische zoekadvertentie campagnes, Remarketing Lists for Search Ads (RLSA), feedcampagnes, etc.)
 • Campagnes, advertentiegroepen en zoekwoorden activeren en deactiveren op basis van data analyses.
 • Campagnes (zoekwoorden, teksten en sitelinks) aanpassen aan het seizoen of lopende acties.
 • Zoekopdracht analyses: niet relevante zoekwoorden uitsluiten en relevante zoekwoorden toevoegen.
  Continue aansturing op basis van de doelstelling van de klant.
 • Bid management op basis van resultaten: op campagne, advertentiegroep en zoekwoordniveau.
 • Het checken van het aanbod en op basis van het aanbod acties ondernemen.
 • Advertentietekst analyses en optimalisaties.
 • Feed monitoring: Google Shopping feed werkzaamheden: problemen oplossen, verbeterpunten aandragen, updates van Google communiceren en door (laten) voeren.
 • Updates van Google en nieuwe bèta’s voor Google
 • Google Ads oppakken en testen.
 • Opstellen rapportages.
 • Periodieke meetings en het wekelijks bespreken van de resultaten en de te ondernemen acties.

De basis van jouw werkzaamheden is Google Ads. Afhankelijk van jouw kennis, inzet en ervaring is het mogelijk om in deze functie door te groeien tot senior online marketeer. De werkzaamheden zullen uitgebreid worden naar andere marketingkanalen en diensten, zoals bijvoorbeeld: Microsoft Advertising, Marktplaats AdMarkt, affiliate marketing, vergelijkersmanagement, feed management, social media advertising (Facebook & Instagram), SEO, site speed, Google Analytics en/of display advertising.

Wat heeft AdResults jou te bieden?

 • In-house trainingen voor: affiliate marketing, search advertising (Google Ads en Microsoft Advertising), SEO & site speed, feed management, display advertising, social media advertising en Google Analytics.
 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen tot specialist in jouw vakgebied en voor jouw klanten het verschil te maken.
 • Ruimte voor eigen initiatief, verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling.
 • Leuke en uitdagende baan in het centrum van Groningen.
 • Een marktconform salaris.
 • Een uitstekende pensioenregeling.
 • Een team van gemotiveerde collega’s.
 • Een flexibele werkomgeving, waarbij nieuwe ideeën en het opzetten van projecten (bijvoorbeeld het ontwikkelen van tools) zeer worden gewaardeerd en ook daadwerkelijk tot uitvoering worden gebracht.
 • Een werkomgeving die zich kenmerkt door een jong team met een zeer hoog kennisniveau.
 • Een bedrijf met een platte organisatiestructuur.

Wat vragen wij van jou?

 • Een afgeronde HBO en/of Universitaire opleiding
 • Minimaal 2 jaar ervaring als online marketeer
 • Interesse in data-analyse (aansturen campagnes op basis van data)
 • Affiniteit met online (marketing).
 • 40 uur per week beschikbaar.
 • In bezit van rijbewijs B.
 • Beschikken over de volgende eigenschappen: enthousiast, gedreven, klantgericht, analytisch, resultaatgericht, teamspeler, communicatief en een ondernemende spirit!
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Relevante werkervaring, kennis van Google Ads, Google Analytics, HTML en Microsoft Excel is een pré.

Herken jij jezelf in deze vacature?

Heb jij ervaring met online marketing: SEO, SEA (Google Ads & Microsoft Advertising), Google Analytics, affiliate marketing, social media marketing (Facebook & Instagram) en/of display advertising? Neem dan contact met ons op! Stuur je foto, CV en motivatie naar [email protected] en we nemen spoedig contact met je op. Voor vragen kun je ook direct contact opnemen met  Benita Walda op 050 – 211 2604. Acquisitie naar aanleiding van deze functie wordt niet op prijs gesteld.

Trainees over het Traineeship Online Marketing

Tijdens het traineeship van AdResults word je in enkele maanden opgeleid tot Online Marketing Consultant. Dagelijks behandel je – onder begeleiding en samen met andere trainees – alle facetten binnen Google Ads, de bekendste online marketingtools en andere advertentieplatformen als Marktplaats, Beslist, Bing en Facebook. Binnen enkele weken maak je een stormachtige ontwikkeling door en heb je flinke dosis kennis van SEA. Daarnaast word je gekoppeld aan een Senior marketeer binnen AdResults. Zo pas je binnen no-time jouw kennis in de praktijk toe bij diverse klanten; groot en klein! Collega’s zijn enthousiast, betrokken en staan voor je klaar. Daarom voelde ik mij al snel thuis. AdResults heeft een jonge, dynamische bedrijfscultuur en een erg gezellige vrijdagmiddagborrel. Alles bij elkaar maakt AdResults een fijn bedrijf om voor te werken en daarom ga ik elke dag met plezier naar mijn werk!
Marcel Wiersma
Online Marketing Consultant
Wanneer je bij AdResults begint als trainee word je door middel van intensieve training en professionele begeleiding wegwijs gemaakt op het gebied van online marketing. Na de eerste weken training word je al snel gekoppeld aan een senior online marketeer waarna je ook daadwerkelijk aan de slag gaat voor zijn of haar klanten. Het fijne van deze opzet is dat je de geleerde theorie vanuit de training ook snel in de praktijk mag brengen. Je leert op deze manier elke dag weer nieuwe dingen en je krijgt op den duur ook je eigen klanten. De werksfeer bij AdResults ervaar ik ook als enorm positief. Wanneer je er zelf even niet uitkomt is er altijd wel een collega die je wil helpen en je wordt ook regelmatig voorzien van feedback. Daarnaast is er altijd wel tijd voor een grapje hier en daar, wordt er in de pauzes fanatiek getafelvoetbald en wordt de week afgesloten met een vrijdagmiddag borrel. Alles bij elkaar maakt het dat ik elke dag met veel plezier naar mijn werk ga en dat is iets wat voor mij misschien nog wel het belangrijkste is.
Cor Boersma
Online Marketing Consultant
Als trainee krijg je al snel de vrijheid en de verantwoordelijkheid om samen te werken met je eigen klant. Door middel van gerichte begeleiding en een nauwe samenwerking binnen een talentvol, deskundig en hecht team krijg je voldoende handvatten aangereikt om dit in goede banen te leiden.
Timo Mulder
Online Marketing Consultant
Als Online marketing consultant bij AdResults, ben je in korte tijd expert op het gebied van SEA. Ik heb me bij AdResults gelijk op mijn plek gevoeld. Je wordt meegenomen in de actualiteiten van verschillende klanten, je gaat meewerken met Senior marketeers waardoor je de theorie veel sneller leert. Na twee maanden training weet je precies hoe je campagnes in AdWords voor je eigen klanten opzet, hoe je met klanten moet communiceren en hoe je de problemen kunt oplossen. Dat is een geweldig gevoel! Daarnaast is de sfeer op de werkvloer heel fijn. De vrijdag is toch wel echt het highlight met lekkere broodjes en de vrijdag middag borrel. Bovendien hebben wij bij AdResults een heel open en eerlijke bedrijfscultuur. Je collega’s geven je feedback en helpen je als je er niet alleen uitkomt. Zo leer je elke dag weer en word je steeds beter in het vakgebied. Dat vind ik heel belangrijk in mijn werk.
Martje Logemann
Online Marketing Consultant