Home > Cases

Cases

Datona: ‘AdResults begrijpt dat we meer zoeken dan omzetgroei’

Sinds 2008 verkoopt Datona klusbenodigdheden voor de werkplaats en garage. Nog altijd zit het niet stil, want aan een nieuwe website wordt gewerkt en qua marketing is het overgestapt naar AdResults. Medeoprichter en eigenaar Willem Holman vertelt over de keuze en ervaringen van het eerste halfjaar en welke plannen er nog op de agenda staan.

DeOnlineDrogist: ‘AdResults is de eerste partij die meer van SEO weet dan wij’

Een online drogisterij oprichten omdat je anders geen elektronische sigaretten meer mag verkopen. Het klinkt omslachtig, maar het bleek een gouden zet. Al binnen enkele jaren mocht DeOnlineDrogist.nl zich marktleider noemen en deze positie heeft het bedrijf nog altijd stevig in handen.

Pig & Hen: ‘Lokalisatie zorgde voor explosieve groei’

Met een goedlopende webwinkel, ruim 1200 resellers wereldwijd en een fysieke winkel in de populaire 9 Straatjes in Amsterdam is Pig & Hen bepaald geen kleine speler. Toch staat het armbandenmerk pas aan het begin van haar wereldwijde expansie.

DiamondsByMe: ‘Zelf bepalen hoe het sieraad er uit ziet’

Waar de consument bij de traditionele juwelier uitsluitend kan kiezen uit het geboden assortiment, kan de klant bij DiamondsByMe zelf bepalen hoe het sieraad eruit komt te zien. Hiermee speelt eigenaar Remco Broekhuis in op de trend dat consumenten snakken naar items met een persoonlijk tintje.

CVtotaal: ‘Al jaren op rij 40 procent groei’

Hoewel er al meerdere alternatieven op de markt zijn, heeft ruim 90 procent van de Nederlandse huishoudens een op gas gestookte ketel. Genoeg potentiële afnemers dus voor de aanbieders, maar de concurrentie is ook moordend. Toch groeit CVtotaal al jaren op rij met zo'n 40 procent. "Wij zijn niet bang om mee te bewegen met de veranderingen in de markt", aldus marketing manager Erik Post.

Travelbags: ‘We willen groeien in Europa’

Travelbags, de Nederlandse marktleider in koffers en (reis)tassen, weet nog elk jaar te groeien. Tot voorkort deed Travelbags dit geheel op eigen kracht. Begin deze maand sloot het echter een investeringsovereenkomst met RTL. "We willen niet alleen de groei in Nederland en België doorzetten, maar ook uitrollen in omliggende landen", aldus medeoprichter Gerjan Horstra

Body & Fit: ‘Snel uitgegroeid tot marktleider’

Sinds de oprichting in 1995 is er aardig wat veranderd binnen Body & Fit. Het bedrijf startte met twee fysieke verkooppunten, maar transformeerde in 2007 tot pure online speler. En waar de oorspronkelijke doelgroep bestond uit bodybuilders, richt Body & Fit zich inmiddels op iedereen die zich bezighoudt met een bewuste levensstijl. En met succes. 

VisDeal: ‘Uiteindelijk zullen we heel Europa veroveren’

Menig bedrijf komt voort uit een gemis of een (uit de hand gelopen) hobby, maar bij Willem en Teun Bontrup, eigenaren van VisDeal en VisDealshop, is dit allerminst het geval. Als geboren ondernemers kijken zij vooral naar de kansen die bepaalde markten met zich meebrengen en hoe ze deze kunnen omzetten in zoveel mogelijk orders. “De omzet verdubbelt nog ieder jaar.”

Azalp: ‘Steeds meer focus op maatwerk en eigen label’

Menig webwinkelier streeft ernaar om een plek te bemachtigen in de Twinkle100. Peter-Jan Broeders en Thomas Deters, oprichters van Azalp, weten niet beter. Al sinds de introductie van de lijst behoren ze tot de grootste retailers van ons land. Zelf staren ze zich niet blind op omzetcijfers. "Zwarte cijfers zijn voor ons nog veel belangrijker. Gelukkig hebben we die ook vanaf de start."

Volero: ‘Alle processen zijn ingericht om snel te groeien’

In amper drie jaar transformeerde Volero van startup met diverse woonartikelen tot internationaal vloerkledenspecialist. Met een omzet van meerdere tonnen per maand stevent het bovendien af op een mooie plek in de Twinkle200. En dit is niet de enige doelstelling. "We hopen dit jaar de mijlpaal van tien miljoen euro te bereiken."

Agradi is al meer dan 20 jaar vernieuwend

Agradi ontstond alweer bijna twintig jaar geleden als een postorderbedrijf dat gericht was op veehouders. Nog altijd is die achtergrond merkbaar bij het bedrijf, al heeft het heel wat vernieuwingsslagen doorgevoerd.